PRISMA

Den danske søskendeduo PRISMA har siden deres udgivelse af singlen “I Never Wanted To Meet You” i marts 2021, spredt ringe i vandet hos lytterne og har markeret sig som et nyt og lovende musikalsk projekt. Frida og Sirid Møl Kristensen begyndte i 2014 at lave musik sammen på barndomsværelset, og inspireret af artister som Agnes Obel og og The Raveonettes, har søstrene ramt en nordisk nerve, der inviterer lytteren ind i et filmisk og drømmende univers.

Deres numre er især kendetegnede af deres sfæriske og velklingende flerstemmige vokaler, der svæver på en minimalistisk og tung produktion af støjende guitarer og elektroniske soundscapes. Lyrikken tager udgangspunkt i det nære, og rummer stærke følelser og personlige historier; både om livets store spørgsmål, og om Frida og Sirids søsterforhold, og spænder over et bredt følelsesmæssigt spektrum.

I november 2020 udgav duoen deres debut EP “Her”, som med sine seks sange udgjorde en fortælling om livets cyklus; fødsel, barndom, ungdom, voksenliv, død og genfødsel. I maj 2021 udgav de deres anden EP “Inside Out”, som er en coming-of-age-fortælling, hvor de med musikken afsøger deres udvikling som individer. Musikken har et in-your-face-output med en upoleret kant, masser af nerve, som er et oprør med samfundets båse. EP’en modtog 6 stjerner af GAFFA med ordene: “Det er i virkeligheden svært at få armene ned, når det går op for en, at vi har at gøre med noget så sjældent som et stykke originalt, medrivende alt-pop, med punkede tendenser. Fra Danmark!”, lyder det fra magasinets anmelder, som her beskriver åbningsnummeret “Seven Greedy Girls”. I anledningen af udgivelsen spillede PRISMA to udsolgte koncerter i København, som ligeledes af GAFFA fik 5 stjerner. På den første uge af deres vinyludgivelse toppede den hitlisterne i Danmark som nummer et. Giver dem nomineringer til blandt andet GAFFA-prisen, Steppenulven og Carl-prisen. I november 2022 vandt de en DMA for årets nye danske livenavn

I 2022 har de spillet showcase-festivaler i hele Europa, herunder by:Larm, Reeperbahn, en række svenske showcases og har spillet med det legendariske svenske band The Ark på en sommerturné, hvor de spillede for op til 10.000 publikummer pr. aften. Udover denne turné spillede bandet også en række norske festivaler denne sommer.

Ser de mod Storbritannien, gennem en genudgivelse af 'Inside Out' på deres britiske pladeselskab Luna Sky, fik de radiovært Lauren Laverne på BBC 6 Radio til at hente PRISMA's single 'Drive' som ugens valg, der skulle på rotation. Tilbage i Danmark spillede de en række festivaler hen over sommeren, blandt andet Roskilde Festival, Musik I Lejet, Wall of Sound, Alive Festival m.fl.

Seneste single 'Bangs' blev udgivet 2. september 2022 blev udnævnt til DR P3's ugens uundgåelige.....mere ny musik følger I 2023.