ASTRID ENGBERG

Det nye albumudspil fra Astrid Engberg, Trust, er blid nordisk soul/noir med vokalharmonier,blæsefraseringer, strygerarrangementer, dynamiske skift, langstrakte soniske flader, legendepercussion og meget mere. Albummet er en opfølger til debutalbummet Tulpa, et inderligt indblik ien voldsom hjernerystelse og fortællingen om at arbejde sig frem til godt mentalt og fysisk helbredgennem musikken.

Trust er en kærlighedserklæring til intuition. Et album skabt med en legende glæde og ud aftaknemmelighed og tillid til det der er, lige nu. Astrid har tidligere været tvunget til at give sig selvro, tid og plads – til at vælge fra i livet – og det har været en åbenbaring for hende, fordi det hargivet plads til, at andet vælges til, eller opstår af sig selv. Hun skaber sin musik intuitivt; ved atskabe et mentalt frirum, gå ned i tempo og fokusere på sin tilstedeværelse i nuet, kan hun lytte tilsit indre og lade kompositionerne opstå.

”Jeg har ikke kunnet holde langvarige øvere og indspilningssessions, så pladen er lavet ved at giveplads til at lytte. Til at lytte til verden omkring mig og den musik der spiller inde i mig."

Albummet er derfor en hyldest til intuitionen som en guidende kraft og dennes værdi; et modspil tilmeget af den praktik der fylder i hverdagen som succeskriterier og noget, man kan tjekke af.Værdien i at finde ro og give plads kan ikke måles og vejes, men den er mindst lige så vigtig. Ogselvom musik ofte skabes ved hjælp af kasser og strukturer, kan kunsten også vise sig gennemandre veje og det, der kommer indefra.

Astrid har skabt Trust som nybagt mor, hvor der bliver vendt op og ned på alle strukturer,praktiske gøremål og hvor det følelsesmæssigt kan være lidt af en rutsjetur. Her har nøglen forhende været at forholde sig åbent til nuet og at have tillid til sin intuition. Herigennem er albummetopstået frit som en løbende proces.

”Det meste af pladen er skrevet inde i mit hoved, f.eks. mens jeg gik tur med vores baby, og såindspillet i studiet eller hjemme i de korte perioder, når hun sov eller var i dagpleje. Det har væreten virkelig sjov proces og jeg har nydt at få afløb for alle de her følelser og alle de melodier, deropstod, når jeg sang for hende – og i forhold til at blive mor i det hele taget.”

Trust er opfordringen til at vælge fra og skabe et rum til egen eksistens – uden nødvendigvis athave været ramt af stress, hjernerystelse eller andre skelsættende oplevelser. Det er et modspil tilnutidige arbejdsforhold og vores højtempo-inficerede præstationskultur, men også en inspirationtil en alternativ tilgang til livet, udtrykt gennem musik:

“Mit håb er, at dem der har brug for det, kan føle sig mødt i min musik, at de kan læne sig tilbage ilyden, ordene og cirklerne af melodier, der fletter ind og ud af hinanden og tænke ’ah, hun forstårmig’.”Trust udkommer d. 22. september 2023 via det danske pladeselskab Creak Inc., derspecialiserer sig i genrebrydende, dansk musik og tidligere har udgivet modular-jazz ekvilibristenNejrup og boom-bap hiphopperne fra NATKAT.

Albummet er skrevet, komponeret og produceret af Astrid Engberg selv. Til indspilningerne harhun arbejdet sammen med bl.a. jazztrompetist Tobias Wiklund, saxofonist Maria Dybbroe og ikkemindst multiinstrumentalist, dirigent og komponist Miguel Atwood-Ferguson.