AySay

AySay lyder som det nye Norden. Et Norden der ikke længere kan løbe fra sin mangfoldighed og kulturelle rigdom. Et oprør fyldt med håb, lyd, sang og musik. Her synges på dansk, tyrkisk og kurdisk i en anatolsk psykedelisk fest med nordiske melodier og danske poparrangementer i smuk synergi med naturen og livet omkring os. Både sårbart og stærkt, men ofte også charmerende og opløftende, skaber AySay et pusterum, men også en festlig protest i opgør med en verden, der alt for ofte insisterer på snæversyn og fastlåste rammer.

Forsangeren Luna Ersahin er født ind i et liv med to kulturer som afsæt. Med en dansk mor og en kurdisk far fra Tyrkiet, hviler i hendes stemme en fortælling om helheden i de to halvdele. Som frontkvinde i kvartetten AySay er det det samme budskab, der udleveres i et fængslende lydunivers, hvor østlige og vestlige traditioner blandes; saz og darbuka møder elektroniske produktioner, mens østlige toner sunget på dansk glider over i tyrkisk i flydende overgange.

Med Aske Døssing Bendixen på analog og digital percussion, og Carl West Hosbond på guitar, er AySays pop-arrangementer moderne folkemusik i form og fortælling. Præcis som traditionel folkemusik skabes i tæt forbindelse mellem musikere og folk, har AySay omfavnet hele verden som sit afsæt, sin inspirationskilde og sit publikum. Kunstnerisk trækkes tråde til alt fra danske Sorten Muld til canadisk/tyrkiske Minor Empire og græske Marina Satti.

Su Akar er titlen på AySay’s første fuldlængde album, og som oversat fra tyrkisk betyder ”vand flyder”,  som blev udgivet i november 2021. I november 2022 vandt bandet tre DMA's for 'årets danske rootsnavn', 'årets danske rootsudgivelse' og 'årets danske rootskomponist til Luna Ersahin'.

AySay’s andet album KÖY udkommer den 13. oktober 2023.  Albummet bliver opfølgeren på deres anmelderroste debut Su Akar fra 2021, som bl.a. sendte bandet til Roskilde Festival, P6 BEAT Rocker koncerthuset og på turnéer i Danmark, Canada, Frankrig og Tyskland.

AGENT: Tom Spray
tom@liftoff.dk
(+45) 2737 3773